Afrikalı Yurttaşlar Karantina Altına Alındı !

Korona virüs önlemleri kapsamında Moritanya ve Senegal'den gelen 159 Türk vatandaşı, 14 günlük karantina süresini geçirmek üzere Düzce’deki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Sağlık Yayın: 26 Nisan 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.04.2020 17:08:28
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News


Korona virüs salgını nedeniyle yurt dışında eğitim gören ve çalışan yurttaşlarının ülkeye dönüşleri devam ediyor. Senegal ve Moritanya’da bulunan 159 yurttaş' da Türkiye’ye getirildi. Sabah saatlerinde uçakla Türkiye’ye gelen vatandaşlar, havaalanındaki işlemlerinin ardından otobüslerle Düzce Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdu'na getirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yurtta vatandaşların hazırlanan odalara girmeden önce AFAD ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolleri yapıldı. 159 kişi, daha sonra 14 gün karantinada kalacakları odalarına yerleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Daha önce de; Romanya'dan gelen 74 ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen 225 kişi ile birlikte Düzce'de toplam 458 kişi karantinaya alınmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.