Bolu’da117 Koyun çiçek hastalığından telef oldu.

Bolu’da küçükbaş hayvan üreticiliği ve çiftçilikle geçimini sağlayan Alaattin Acar’ın toplamda 117 koyun ve kuzusu bulaşan çiçek hastalığından dolayı telef oldu.

Ekoloji Yayın: 17 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 17.02.2022 21:12:38
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News


Bolu Merkez’e bağlı Çaygökpınar köyünde küçükbaş hayvan üreticiliği ve çiftçilikle geçimini sağlayan Alaattin Acar’ın toplamda 117 koyun ve kuzusu bulaşan çiçek hastalığından dolayı telef oldu.
 


 

 

Öncelikle hayvanlarının hareket etmekte zorlandığını farkeden Acar hepsinin aynı belirtileri göstermesiyle bir salgın olabileceğini düşünüp il tarım müdürlüğünden yetkililere haber verdiğini söyledi. Yetkililerin hayvanlar ölmeye başladıktan sonra geldiğini söyleyen Acar alnan önlemleri hayvanların ölümünü durduramadığını ve şuan son birkaç hayvanını hayatta tutmaya çalıştığını söyledi.
Hayvan üreticiliğinin yaygın olduğu bir bölge olan bolu’da böylesine bulaşıcı bir hastalığın olduğu haberi diğer hayvan üreticilerini de korkutmuş durumda.
Koyunlarını kaybetmenin üzüntüsünün yanısıra başka bir geçim kaynağının olmadığını ve nasıl geçineceğini bilmediğini söyleyen Alaattin acar yetkililere sesini duyurmak istiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.