Düzce Emniyeti Görevinin Başında

İl Emniyet Müdürlüğü suç ve suçluyla mücadelesini titizlikle sürdürüyor.

Gündem Yayın: 24 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 24.02.2022 16:30:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Masumların güvencesi, suçluların korkusu emniyetimiz görevini titizlikle yürütmeye devam ediyor. İlimiz genelinde yapılan asayiş uygulamalarına yönelik basın bilgi notu paylaşan İl Emniyet Müdürlüğü aşağıda ki açıklamayı yaptı.
" İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından İl Merkezinde genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması, mesken masuniyetinin korunması, vatandaşın can ve malını muhafaza etmek amacıyla 18 Şubat 2022 ile 24 Şubat 2022 tarihleri arasında, vatandaşlarımızın yoğunlukta bulunduğu cadde/sokaklarda, park/bahçelerde, şüpheli şahıs ile araçlarda ve umuma açık yerlere yönelik Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan uygulama ve çalışmalarda;
✓ 24.02.2022 günü gece saatlerinde Beyciler Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olay mahalli yakınında çalınan malzemeler ile birlikte 5 şüpheli suçüstü yakalanmış, çalınan malzemeler işyeri sahibine teslim edilmiştir.
Ayrıca aynı olayın yakalanan şüphelilerin 2 ayrı işyeri ve 1 camide meydana gelen hırsızlık olayının da failleri olduğu, yapılan güvenlik kamera görüntüleri ve çevre araştırmalarından tespit edilmiştir.
✓ Kiremitocağı Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezinde meydana gelen cep telefonu hırsızlığı olayının şüphelisi tespit edilerek, çalmış olduğu cep telefonu satarken suçüstü yakalanmıştır.
✓ Müşteki tarafından kayıp edilen kredi kartının kötüye kullanımı olayı ile ilgili kartı bularak harcama yapan 2 şüpheli şahıs yakalanmış, haklarında adli işlem başlatılmıştır.
✓ 18.02.2022 günü Nusrettin Mahallesinde bir ikamette fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine; ekiplerimizce yapılan fiziki çalışmalar sonucunda belirtilen adreste 4 yabancı uyruklu kadının para karşılığı fuhuş yaptığı tespit edilmiş, Fuhuşa Teşvik Aracılık veya Zorlama Suçundan şüpheli 2 şahsa adli işlem yapılmış, 4 yabancı kadın şahıs sınır dışı edilmişlerdir. Ayrıca fuhuş yapılan ikamet mühürlenerek kapatılmıştır.
✓ 1157 şahsın sorgulaması yapılarak haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, gözaltına alınan şahıslardan 9 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. Tutuklanan şahıslardan 23 yıl 9 ay, 16 yıl, 6 yıl 8 ay mahkûmiyet kararı olan 3 şahıs bulunmaktadır. Ayrıca 3 ayrı suçtan araması bulunan ve 6 yıl 9 ay 15 gün mahkûmiyet kararı bulunan 1 şahıs ile 2 ayrı suçtan araması bulunan ve 6 yıl 3 ay mahkûmiyet kararı bulunan 1 şahıs bulunmaktadır.
✓ Bu uygulamalar sonucunda; (7) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet kurusıkı tabanca, (141) adet fişek, (3) adet bıçak ve (2) gr esrar maddesi ele geçirilmiştir.
Suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız olarak devam etmektedir. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.