Düzce' Tiyatro adına büyük adım.

Selçuk Develi tiyatrosu kurucusu ve yönetmeni Selçuk Develi ve Recep İvedik filmiyle tanınan Nurullah Çelebi uzun bir aradan sonra yine tekrar birleşme kararı aldı.

Kültür - Sanat Yayın: 12 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.12.2019 16:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yıllarını tiyatroya hizmet etmeye adayan, Selçuk Develi tiyatrosu kurucusu ve yönetmeni Selçuk Develi ve Recep İvedik filmiyle tanınan Nurullah Çelebi uzun bir aradan  sonra yine tekrar birleşme kararı aldı.

Düzce tiyatrosunun duayen isimleri Selçuk Develi ve Nurullah Çelebi Düzce basının yöneticileri ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Selçuk Develi, “Düzcelilere haksızlık oluyor. Düzce’de iyi bir tiyatro seyircisi var. Alt yapı konusunda problemler de olsa, sahne açacağımız günü dört gözle bekleyen bir kitle var. Uzun aradan sonra 17 Aralık Salı günü Düzce’de ilk kez bu prodüksiyon da 25 kişilik ekip ve dans gösterileriyle 7 Kocalı Hürmüz profesyonel anlamda sergilenecek. Seyircisi büyük olan oyunumuzun 18’i için gişe açık. Bu sene artık profesyonel manada Düzce’de iyi projeler olsun, gelecek nesil’e faydalı olabilmek adına çalışmalar planladık. 

Okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızı sanat ve sporla tanıştırmalıyız. Okullarımızda öğrenim gören öğrencilere ders saatleri içinde tiyatro için izin verilmeli. Özel okullar bu konuda başarılı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda büyük görev düşüyor.” Dedi.

Uzun yıllar sonra birleşme kararı müjdesini veren Develi, “Selçuk Develi Tiyatrosu olarak Nurullah Çelebi ile yıllar sonra tekrar beraber çalışma kararı aldık. Bilgi ve birikimlerimizle Düzceliler’in karşısına çıkacağız. Bu yolda yeni başlayanlara da tüm imkânlarımızla destek olacağız.” Dedi.

Yönetmen Develi, İlk 3 seansın dolduğunu belirtirken, Kültür Merkezi’nde saat: 19.00 ‘da gösterimi yapılacak olan 7 Kocalı Hürmüz’ün biletlerinin sınırlı sayıda olduğunu, 18 Aralık’a rezervasyon yapılabileceğini söyledi.

 

YETKİLİLER DESTEK VERMELİ

Recep İvedik serisi filmlerinin vazgeçilmez usta oyuncusu, tiyatrocu Nurullah Çelebi, Düzce’de çeşitli sebeplerle tiyatroya küsmesinin ardından, gençlere daha güzel gelecek sunmak, Düzceliler’e tiyatroyu sergilemek adına yeniden kolları sıvadığını söyledi.

Çelebi, “Düzce’deki, bütün tiyatro grubuna destek vermeye hazırız. Tecrübe paylaşılır fakat herkesin öğrenmeye ihtiyacı vardır. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Yılbaşından itibaren çocuk oyununa başlayacağız, ben de görev alacağım. Yetkililerin de bu konuda destek vermesini bekliyoruz.” Dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.