ELAZIĞ DEPREMİ HATIRLATTI !

Düzce Valiliği, 5 okul binasının deprem tahkik raporları sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirildiğinden yıkılacağını açıkladı. Riskli durumda bulunan okul binalarının geçte olsa yıkılacak olması olumlu karşılanırken, Düzce depremin üzerinden geçen onca yıldır kadar neden yıkılmadığı ise kafalarda soru işareti oluşturdu.

Eğitim Yayın: 29 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.01.2020 22:52:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

12 Kasım Düzce depreminden bu güne geçen onca yıldır bir çok kamu binası yenilenirken bahse konu olan ve halen kullanılan okul binalarının yıkılması gerekliği Elazığ depremi mi hatırlattı düşüncesi hakim oldu.

Düzce valiliği yaptığı basın açıklamasın da;

Elazığ ilimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeni ile Düzce Valiliği koordinesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı Düzce AFAD Bölgesel Afet Lojistik Deposundan; 6 adet tır ile 1.716 adet katlanır sünger yatak Malatya iline, 1 adet tır ile 4.046 adet battaniye Elazığ iline gönderilmiştir.

Kızılay Batı Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezine bağlı 1 öncü araç ve 1 ikram aracı ile 4 personel, Düzce Belediyesi tarafından 2 tır ile battaniye, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen malzemesi Düzce Valiliği koordinasyonunda Elazığ Afet Yönetim Merkezine depremzedelere ulaştırılmak üzere gönderilmiştir.

Ayrıca, Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) tarafından Elazığ ilinde arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak üzere, 2 araç ile 12 personel görevlendirilmiştir.

Elazığlı vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına yardımcı olmaya gayret ederken, İlimizde de bütün kamu binaları ve özellikle okullar üzerinde yoğun çalışmalar devam etmektedir. Yıkım tehlikesi olan okulumuz bulunmamakla birlikte, deprem tahkik raporları sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen;  Rıza Malatyalı İlkokulu, Işık İlkokulu B Blok, Konuralp İmam Hatip Ortaokulu, Gümüşova İlkokulu ve Akçakoca Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binaları yıkılarak, yeni binalar yapılacaktır.

          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.