İLKLERİN HOCASI YİNE İŞ BAŞINDA

Düzce'nin sevilen eğitimcilerinden olan Yavuz Selim MTAL müdürü Şeref KILDIRAN, okulda sağlık personelinin ihtiyacı olan tam yüz siperlik üretimine başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gündem Yayın: 29 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 29.03.2020 01:58:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düzce'nin sevilen eğitimcilerinden olan Yavuz Selim MTAL müdürü Şeref KILDIRAN, okulda sağlık personelinin ihtiyacı olan tam yüz siperlik üretimine başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Düzce'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 4 okul tarafından siper maske üretimine başlandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Zülkif Dağlı'nın koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) katkıları ve hayırseverlerin malzeme destekleriyle Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumayeri Çok Programlı Lisesi tarafından 3D yazıcılarla "Siper Maske" üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu okulların ülke genelinde yapılan koronavirüsle mücadele çerçevesinde, sağlık kurumlarının ihtiyacı olan siper maskelerin üretimlerine başlandığı kaydedilerek, üretimlerin tam gün esasına uygun olarak sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, siper maskelerin, kentte bulunan sağlık kurumlarına, talep gelmesi halinde çevre illerdeki sağlık kurumlarına, eczanelere, hastayla yüz yüze iletişim halinde olan hizmet birimlerine öncelikli olarak dağıtılacağı belirtilerek, tasarımları, üretici firma tarafından DTSO aracılığıyla ulaştırılan siper maskelerin dezenfekte edilerek uzun süre kullanabilecek şekilde imal edildiği aktarıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.