İyi Parti'den de Kanal İstanbul'a itiraz Dilekçesi

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve parti teşkilatı üyeleri, Kanal İstanbul Projesi ÇED - Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na itiraz dilekçesi verdi.

Ekoloji Yayın: 02 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.01.2020 02:42:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

          İstanbul Boğazı gemi trafiğine alternatif olarak projelendirildiği belirtilen fakat beraberinde bir çok soruyu getiren Kanal İstanbul projesine itirazlar sürüyor. Vatandaşların bireysel inisiyatifi ile birlikte, gerek çevre örgütleri gerekse siyasi partiler İstanbul Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü önünde itiraz dilekçesi vermek üzere uzun kuyruklar oluşturdu. Düzce’de de  İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve parti teşkilatı üyeleri, Kanal İstanbul Projesi ÇED - Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na itiraz dilekçesi verdi.

 

            Partililer itiraz gerekçelerini belirten dilekçelerini İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ulaştırılmak üzere Düzce il müdürlüğüne sundular. Başkan Er, Kanal İstanbul'un yıllardır bekletilen bir proje olduğunu ve  bugün neden gündeme geldiğini iyi sorgulamak gerektiğini belirtti.

 

            Er, "Kanal İstanbul projesini her yönüyle olumsuz bir proje. Tüm uzmanlar kendi branşları üzerinden projenin riskini anlatıyor. Çevre ve ekolojik denge açısından, deprem açısından, güvenlik açısından ve tabiki ekonomik açıdan bu projenin büyük riskleri var. İstanbul'un büyük çoğunluğu projeye karşı çıkmasına rağmen bu projede ısrar etmek doğru değildir.  Bizlerde üzerimize düşen görevimizi yapıyor ve yanlış olduğunu düşündüğümüz kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz ediyoruz ve projenin rafa kaldırmasını istiyoruz" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.