Kaşıkoğlu, Babacan'ın partisine geçti

Gündem Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 19:14:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, son günlerde sıkça konuşulan konuya sosyal medya üzerinden netlik kazandırdı. Kaşıkoğlu’nu Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucular kurulunda yer aldı.

AK Parti eski milletvekili Avukat Metin Kaşıkoğlu AK Parti’den istifa etti. Sosyal medya hesabı üzerinden istifasını duyuran Kaşıkoğlu, “Ak Parti' deki siyasi yaşamıma, politik anlayış ve bakış farklıları ve siyaset anlayış ve söylemindeki ciddi değişiklikler nedeni ile nokta koymuş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Metin Kaşıkoğlu ayrıca Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'ne (DEVA) geçtiğini kamuoyuyla paylaştı. Kaşıkoğlu Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin kurucular kurunda yer aldı.   

Parti içerisindeki değişiklikler nedeniyle siyaset hayatına bu Ak Parti çatısı altında ki çalışmalarına son verdiğini belirten Av. Arb. Metin Kaşıkoğlu, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Milletimize hizmet amacıyla kuruluşunda yer aldığım, çeşitli boyutlarda görevler üstlendiğim Ak Parti' deki siyasi yaşamıma, politik anlayış ve bakış farklıları ve siyaset anlayış ve söylemindeki ciddi değişiklikler nedeni ile nokta koymuş bulunuyorum.

Ak Parti içinde sayısız isimsiz kahramanla beraber gece gündüz demeden milletimize hizmet aşkı ile çalıştık, didindik, çabaladık. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle çeşitli fedekarlıklarla koşuşturan tüm yol arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istirham ederim

Yollar ve yöntemler zorunla olarak değişebilir lakin milletimize hizmet anlayışımız ve amacımız asla değişmeyecektir.”

İlimizde faaliyette bulunan bir başka yerel basın organında " "Partim ne görev verirse yaparım, Çaycılık görevi verse çaycılık yaparım"  sözlerini özellikle bu güne taşıması siyasette olur öyle şeyler diye yorumlandı. Kaşıkoğlu ayrıca 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti il başkanlığı döneminde Belediye Başkanları aday adaylarına ise aday gösterilmemeleri halinde başka partiye gitmemeleri için kongrelerde yemin ettirmesi ile de gündem olmuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.