Komşu İl de Gazeteye Silahlı Saldırı…

Bu sabah 5.00 civarında Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak No: 10’da bulunan SES KOCAELİ gazetesinin binasına gelen saldırganlar gazeteyi kurşun yağmuruna tutarak kaçtı.

Gündem Yayın: 20 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.04.2020 17:19:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

Mesai saati ile birlikte gazeteye gelen çalışanlar sokağın polis tarafından kapatıldığını ve gazete girişinde ki cam kapının tuzla buz olduğunu gördü.

 

Polisin sokağa ve bina girişine izin vermesinin ardından gazeteye girebilen çalışanlar içeride, gerek duvara saplanmış mermiler gerekse bu mermilerin yaptığı tahribatla karşılaştılar.

Yapılan güvenlik kamerası incelemelerinde ise sabah 04:55 sularında, beyaz renkte, plakası sökülmüş bir araç ile olay yerine gelen saldırganlardan birinin aracı kullanırken diğerinin de arka koltuktan gazeteye doğru ateş ettiği görüldü.

Gazetenin köşe  yazarlarından Güngör Arslan; konu ile ilgili olarak kaleme aldığı köşe yazısında

 

 “Sabahın beşinde plakası sökülmüş bir araçla gazetenin önüne gelerek kurşun sıkmaya benim yazabileceğim tek şey tam bir KORKAK işi olduğudur.

Bunu yapanlarında yaptıranlarında en azından beni tanımadıkları çok belli.

Bunlar bana sökmez.

Ben bu ucuz ve basit işleri yemem.” dedi.

Bir diğer köşe yazarı İsmet Çiğit ise konu ile ilgili duygularını

 “Bizi sevenler, destekleyenler kesinlikle emin olsunlar.

Zerre kadar korkmuş değiliz.

Bizi sevmeyenlerin olduğunu, bizi susturmak, bitirmek için zaten ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını biliyoruz.”  

cümleleriyle özetledi.

 

Gazetenin Genel Yayın Müdürü İsmet Çiğit’e telefonla ulaşan Kocaeli valisi; Hüseyin Aksoy, “Bu çirkin saldırı olayını, emniyet güçlerimiz titizlikle soruşturuyor. Mutlaka olayın faillerini ortaya çıkartacağız, bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Düzce Meydan Gazetesi olarak SES KOCAELİ gazetesine yapılan bu korkakça saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.