Konuralp Bölgesinden Tarih Fışkırıyor

Kültür - Sanat Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 12:02:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düzce Belediyesi’nin personel desteği sayesinde büyük bir hızla ilerleyen Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Tiyatro kazı alanında birbirinden değerli tarihi hazineler gün yüzüne çıkıyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü kıza çalışmalarını yakından takip ediyor.
Geçmişi yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine dayanan birbirinden farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Konuralp’te arkeolojik kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri sayesinde alandaki kazı çalışmalarının yıl boyu aralıksız olarak sürmesi ve Belediye personelinin gönüllülük esası ile kazılara destek vermesi ile tarihi alan gün ışığına kavuşuyor. 50 kişilik personelle sürdürülen kazılar, projeyi başından sonuna takip eden Arkeologların rehberliğinde hafta sonu da dahil olmak üzere yapılıyor.
Bölgede ilk ve tek Antik yerleşim yeri olan Prusias Ad Hypium Antik Kenti, tiyatro alanında yürütülen kazılar hakkında açıklamada bulunan Başkan Özlü, her hafta çalışmaları bizzat izlediğini belirterek, bölgede çalışan personele teşekkür etti. Başkan Özlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Düzce’yi her alanda geliştirmek için eş zamanlı yürüttüğümüz işlerden biri de tarih turizmimize katkı sağlayacak bu kazı çalışmaları oldu. Turizmde gerçek bir atılım başlattık. Düzce’ye kendi kültürel zenginliğine kapı aralayan bir gelecek kuruyoruz.”

Antik tiyatronun yer altında kalan kısımlarında devam eden kazılarda yeni çıkan yapıların da korunduğu ve zarar görmediği de kazı hakkında edinilen bilgiler arasında.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.