KREŞTE AKIL ALMAZ ŞİDDET

2 YAŞINDA Kİ ÇOCUĞA ŞİDDET İlimiz Karahacımusa Mahallesi’ndeki özel bir kreşte, 2 yaşındaki öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnsan Hakları Yayın: 05 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 05.02.2020 14:07:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düzce'de bir kreşte yaşanan olayda, Selçuk Taşlı isimli baba, oğlunu kreşe getirdi. Taşlı, çocuğunun kreşteki ilk günü olması nedeniyle salonda oturarak güvenlik kameralarından çocuğunu izledi.

 

O esnada oyun parkurundan çıkan küçük çocuğu kucağına alan öğretmen Yeliz K. yere oturttuğu çocuğa art arda tokat attı. Selçuk Taşlı, hemen içeri girdi ve çocuğunu kucağına aldı. Aile karakola giderek şikayette bulundu.

DAHA ÖNCESİNDE DE AYNI SUÇTAN DOLAYI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA ALMIŞTI

Yeliz K. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Yeliz K. tutuklandı. Yeliz K.'nın daha önce de bir öğrenciyi dövmesi nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise;

" İlimizde faaliyet gösteren özel kreş ve gündüz bakımevi’nde, 04.02.2020 tarihinde meydana gelen, oryantasyon sürecinde kreşte eğitim gören küçük çocuğun, kreş grup sorumlusu olarak görev yapan personel tarafından darp edilmesi hadisesi sonrasında, olayda bahsi geçen personelin çalışma olurunun iptali için gerekli işlemler başlatılmıştır. Ayrıca, yaşanan olayda kuruluşun idari sorumluluğunun bulunup bulunmadığının tespiti için Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.

            Konu adli mercilere intikal etmiş olup, süreç Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir." denildi.

Daha önceden de sabıkası bulunan öğremenin kapalı bir giyim tarzına sahip oluşu, bu olayla birlikte geçtiğimiz günlerde gündemi oldukça meşgul eden ve büyük tepki alan ders kitaplarında ki görsel üzerinden yorumlayan vatandaşlarca "insanlığın kapalı - açık faketmeksizin her bireye gerekli" olduğu şeklinde yorumlamlandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.