LİSE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

İhtiyaç Sahibi Lise Öğrencilerine Büyük Destek ! LİSEDE EĞİTİM – ÖĞRETİM GÖREN SOSYAL GÜVENCEDEN YOKSUN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Eğitim Yayın: 04 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 04.02.2020 12:05:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal yardımlaşma Vakfı tarafından Lise öğrencilerine destek verilmesi hakkında kamouyo duyurusu Düzce Valiliği tarafından yapıldı. Yapılan açıklama da; Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında "Türkiye'de okullara katılımın artırılması için  “Şartlı Nakit Transferinin Etkisinin Güçlendirilmesi Projesi" (ŞNT II) hazırlanmış ve Türkiye de uygulanmaya başlanmıştır. denildi.

Yapılan açıklamada; Düzce Valiliği koordinasyonunda, Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çocukları lisede örgün eğitimlerine devam eden ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek bu projeden faydalanmaları sağlanğı belirtilirken,

Lise öğrenimlerine devam eden her bir öğrenci için 214,44 TL olmak üzere 205 aileye toplam 43.960,00 TL PTT aracılığıyla ödenerek, annelerin hesaplarına aktarıldığı bilgisi kaydedildi.

Lise Teşvik  Yardımından Kimler Faydalanabilecek öğrenciler de aranan özellikler şu şekilde sıralandı.

  • Başvuru yapan kişinin yaşadığı hanede sosyal güvenceli herhangi bir bireyin olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun tespit edilmesi gerekir.
  •  16-21 yaş arası  örgün eğitime katılan lisede eğitim alan tüm öğrencilere öğretimini bitirene kadar verilir.
  • Yatılı devlet okullarında okuyan ya da açık liseye devam eden çocuklar bu yardım türünden faydalanamaz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.