Öğrencilerden MEB ve TRT’ ye anlamlı ziyaret !

Hürriyet ortaokulu kulüp öğretmenleri Abdullah Birol ve İpek Çakmak Yılmaz eşliğinde düzenlenen “Teknoloji ve Üretim” temalı gezinin ilk durağı bakanlığın eğitim teknolojilerinin üretim merkezi olan YEĞİTEK oldu.

Eğitim Yayın: 10 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 10.12.2019 13:01:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Öğrencilerden MEB ve TRT’ ye anlamlı ziyaret


Hürriyet ortaokulu kulüp öğretmenleri Abdullah Birol ve İpek Çakmak Yılmaz eşliğinde düzenlenen “Teknoloji ve Üretim” temalı gezinin ilk durağı bakanlığın eğitim teknolojilerinin üretim merkezi olan YEĞİTEK oldu.

 

Daire başkanı Mehmet Ruşen ve YEĞİTEK Eğitim Medyası Koordinatörü Emrullah Uzun refakatinde gerçekleşen gezide önce fotoğraf ve grafik birimi ziyaret edildi. Öğrenciler fotoğraf ve video düzenleme, kullanılan programlar, karikatür çizimi, afiş hazırlama, medyanın arşivlenmesi gibi konularla ilgili bilgilendirildi. Fotoğrafçılık kulübünün kendi imkanları ile oluşturdukları  7.Kıta ile ilgili belgeseli YEĞİTEK green box stüdyosunda bu kez profesyonel ekipmanlarla tekrar çekilerek alanında uzman kişilerin rehberliğinde yeniden oluşturuldu.

 

Daha sonra yazılım ve kodlama birimi ziyaret edildi. Öğrenciler; kodlama yazılım oluşturma süreci EBA hakkında detaylı olarak  bilgilendirildi. Ayrıca yine YEĞİTEK'in geliştirdiği kodlama platformu olan Mobilkod hakkında içerik geliştirici ve yazılımcılarla söyleşi düzenlendi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşide öğrenciler yazılım ve robotik ile ilgili uzmanlara sorular sordular. Bitirdikleri mobil kod oyunu hakkında düşüncelerini ifade ettiler. YEĞİTEK ziyareti iletişim müzesi gezilerek sonlandırıldı. 

 

Gezinin İkinci durağı ise TRT Genel Müdürlüğü idi. 

TRT Haber ve TRT Spor Yayınları Dairesi, 15 Temmuz Millet Stüdyosu, TRT Radyo, Dış Yayınlar Dairesi, Yayın Denetleme ve Koordinasyon Merkezi, Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri Dairesi, Yayın Stratejileri Merkezi,  İç Yapımlar Koordinatörlüğü, Görüntü ve Sesten Sorumlu Müdürlük, Video Kurgu Servisi, Sosyal Medya ve İnternet Haberleri Birimi ve yeşil ekran stüdyoları ziyaret edildi. Öğrenciler her birimde bulunan uzman kişiler tarafından bilgilendirildiler. Ekranda gördükleri muhabir ve haber editörleri ile birebir sohbet etme fırsatı buldular. Okulda yaptıkları çalışmaları editörlere göstererek onlardan öneriler aldılar. Çeşitli haber ve video düzenleme programları ile ilgili bilgi edindiler. 

Hayranlıkla seyrettikleri muhabir abla, abileri gibi kamera karşısına geçip ellerinde mikrofon arkadaşları ile röportaj yaparak bir hayli eğlendikleri gözlemlendi. Televizyon programlarında izledikleri stüdyolarda doyasıya fotoğraf ve video çektirme şansı elde ettiler. 

 

Gezinin son durağı ise TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi oldu. Müze rehberi, TRT'nin kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede radyo ve televizyonun gelişim sürecini aktardı. Bu süreçte kullanılan cihaz ve ekipmanlar öğrencilerce tecrübe edildi. Öğrenciler ilk çizgi filmlerin ne büyük emeklerle yapıldığını deneyimledi. Şimdiki sanal çizgi film yapım stüdyosunda ise Keloğlan ile sohbet etme fırsatı buldular. 

 

Gezi ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz bilişim öğretmeni Abdullah Birol; “Alışılagelmiş gözlem gezilerinden ziyade içine girdikleri bu bambaşka dünyayı birebir yaşayan öğrenciler tüm süreçlere dahil olarak tecrübe ettiler. Teknolojinin hızlı gelişimi ve çağın yeniliklerini, teknolojiyi sadece tüketmek için değil üretmek için kullanabileceklerini farkına vardılar. Geleceğe yönelik umutlarını yeşerterek paha biçilmez kazanımlar ve heveslerle geri döndüler. dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.