REÇETEYE TABİ OLACAK !

Tüm dünyayı sarsan Corona Virüs salgını nedeniyle piayasa da fahiş fiyatlarla satılan maskeler artık eczanelerden reçete ile alınabilecek.

Sağlık Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 18:03:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tüm dünyayı sarsan Corona Virüs salgını nedeniyle piayasa da fahiş fiyatlarla satılan maskeler artık eczanelerden reçete ile alınabilecek.

Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile EN 149 standardında ki maskelerin yalnızca eczanelerde bulunurulması ve reçete karşılığında satılması yönünde karar bildirildi.

Kurum Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ imzası ile yayınlanan genelge de "Bakanlığımız Ülkemizde COVİD-19'un yayılmasını önlenmesi, ihtşyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürün erişebilirliğinin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, EN 149 standardında ki (N95, FFP2 ve FFP3 ) maskelerin sadece reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.