Tıp Fakültesi öğrencileri çöpleri topladı

TÖB"Tıp Öğrencileri Birliği" Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Konuralp Antik Tiyatrosu etrafındaki çöpleri topladı

Ekoloji Yayın: 01 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 01.11.2019 05:49:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TÖB"Tıp Öğrencileri Birliği" Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Konuralp Antik Tiyatrosu etrafındaki çöpleri topladı.

Konuralp amfi tiyatro alanında buluşan öğrenciler; sorumsuz vatandaşlarca atılan çöpleri gönüllülük esası ile toplayarak tarihi mirası koruma anlamında bir farkındalık çalışması yaptılar.

KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Halk arasında kırk basamaklar olarak bilinen Konuralp Antik Tiyatro, Helenistik Çağ’da (MÖ 300-30) yıllarında yapılmış, eklemeleri ise Roma Dönemi’ne (MÖ 30-MS 300) aittir. Prusias ad Hypium Antik Kent’inde bulunan ve iki kademeli olan tiyatronun sahne arkası duvarı ile ikinci kademenin oturma sıralarının bir bölümü günümüze ulaşabilmiştir.

Bithynia Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri olan ve  "Karadeniz'in Efes"i olarak bilinen "Prusias ad Hypium"da kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleriyle başlamıştı.

Kazı çalışmaları; Konuralp Müzesi Müdürlüğü başkanlığında ve Düzce Üniversitesi Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emre Okan ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bilir’in bilimsel danışmanlığında yürütülüyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.