VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İŞ BAŞINDA

Düzce Valiliği "Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmalara başladığını bildirdi.

Gündem Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 22:45:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların Korona virüs salgını tedbirleri doğrultusun da uygulanan sokağa çıkma yasağaı çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamak için olşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına başladı.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklama da;

İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu 65 yaş ve üstü kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı genelgesi, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, il valileri tarafından, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve Umumi Hıfzısıhha Kanunun 27’nci ve 72’nci maddesi kapsamında; 21.03.2020 tarihi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması amacıyla gerekli kararların ivedilikle alınması gerektiği bildirilmiştir.
Alınan kararlar yürürlüğe girdikten sonra; ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için vali/kaymakamların başkanlığında “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulmuştur. Bu kapsamda, sağlık başta olmak üzere vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için ilimizde Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde gerekli tüm tedbirler alınmıştır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir.
İlimiz merkez ve ilçelerimizde faaliyetlerini yürüten Vefa Sosyal Destek Gruplarına bağlı toplam 13 ekip, 22.03.2020 ve 25.03.2020 tarihleri arasında, ilimiz genelinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan toplam 866 kişiye hizmet sunmuştur. Ekiplerimiz, vatandaşlarımıza hızlı, etkin ve verimli hizmet verebilmek için 7/24 esasına göre çalışmalarına aralıksız ve özverili bir şekilde devam etmektedir. denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.