YEDİGÖLLER YİNE HARİKA

Özellikle sonbaharda renklerin farklı tonlarını doğada bir arada görmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğrayan Yedigöller Milli Parkı, bu mevsim de dolup taşıyor.

Turizm Yayın: 01 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 01.12.2019 04:31:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

“Sonbahar sanattır, diğerleri mevsim.”

Bu dizeyi yazarken Yedigöller’i gördümü bilinmez ancak, Yedigölleri gören herkesin dilinde ki ortak dize Cemal Süreyya ya aittir.

Özellikle sonbaharda renklerin farklı tonlarını doğada bir arada görmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğrayan Yedigöller Milli Parkı, bu mevsim de dolup taşıyor.


Ülkenin bir çok bölgesinde ki fotoğraf tutkunları arşivlerinde Yedigöller fotoğrafları bulunması için akın ediyorlar. Fotoğrafçılarla birlikte kamp tutkunlarına da kucak açan Yedigöller vazgeçilmez doğası ve eşsiz manzarası ile görenleri büyülüyor.

Doğa yürüyüşçüleri ve kamp meraklılarının gerek oksijen, gerekse görsel şöleni bir arada bulduğu Yedigöller Mili Parkın da kolay, orta ve zor seviyede parkurlar bulunmakta.

Park alanına girmeden evvel yapılacak ilk iş manzara terasına çıkıp bölgeye bir miktar tepeden bakmak olmalı. Milli park içerisindeki farklı büyüklüklerdeki kayın, karaçam, meşe ormanlarıyla çerçevelenmiş ve üst üste dizilmiş gölleri Kapankaya manzara seyir terasından görebilirsiniz.

Özellikle büyükşehrin stresinden kaçan günü birlik tatilcilerin mutlaka uğradıkları bölge her geçen yıl daha da fazla tatilciye kucak açıyor. Son birkaç yıldır gerek doğanın  korunması, gerek se ziyaretçilerin huzuru adına Milli Park alanında tüplü dahi olsa mangal ve semaver yakmak yasaklanmış durumda. Ziyaretin yoğun olduğu hafta sonlarında ise Jandarma ekipleri trafiği düzenlemekte hayli zorlanıyor.

1.642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmış. Kuzeyden güneye 1.500 metre mesafede sıralanmış irili ufaklı 7 heyelan set gölünden meydana geliyor. Milli park bünyesinde bulunan bu göllerin isimleri ise şöyle: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl. Göllerin en büyüğü olan Büyükgöl’ün en derin yeri 15 metre. Büyükgöl’ün güneydoğusundaki Deringöl, 20 metre uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl’e bağlı. Platonun en geniş gölü ise Nazlıgöl.

Bolu il merkezine 44 km uzaklıkta olan bölgeye toplu taşıma aracı bulunmuyor. Artan talep nedeniyle sıcak asfalt yol yapılmış ancak,  inişli – çıkışlı ve keskin virajlı yollarda tecrübesi olmayan şoförler için bu yol zorlayıcı olabiliyor. Farklı tur şirketlerinin bölgeye düzenledikleri turları değerlendirmek duruma göre daha az risk taşıyor olabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.