BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ KONUŞULDU
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Blokzincir Teknolojisinin Bugünü ve Geleceği” adlı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara’nın açılış konuşmalarıyla başlayan konferansın davetli konuşmacısı Dr. Taner Dursun, blokzincir teknolojisinin gelişimi, uygulama alanları ve TÜBİTAK faaliyetleri konularına değindi.
Blokzincirinin kripto veya Bitcoin gibi alt başlıklara indirgenmemesini, blokzincirinin daha kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Taner Dursun, bloksistemin amacının ortamı güvenli hale getirmek ve tıkanmış sistemi yeniden işlevsel hale getirmek olduğunu ifade etti. Dijital kimlikten de bahseden Dursun, bu alanda güven sorunu olduğunu söyleyerek blokzincirinin konuyla ilgili geliştireceği teknolojilerin oldukça fazla olduğunun altını çizdi.
TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarının yöneticiliğini yapan Dr. Taner Dursun, TÜBİTAK projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gelecekteki projelerde dijital Türk Lirası sistemi üzerinde TÜBİTAK‘ın çalışmaları olduğunu dile getiren davetli konuşmacı, birkaç blog sistemini de barındıran çalışmanın sürdüğünü sözlerine ekledi. 2030 yılına kadar, dünya ekonomisinde büyük bir rol oynayan kripto paraların, özel programlarla değil, bankalar vasıtasıyla dijital cüzdanı devreye sokup hesaplar arası tüm işlemleri daha güvenli hale getirecek bir çalışma olduğundan da söz eden Dr. Taner Dursun, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
Program, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara’nın, Dr. Taner Dursun’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.