Düzce Üniversitesi’nde TÜBİTAK-1002 Atölyesi Gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “ARDEK Proje Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen TÜBİTAK-1002 Atölyesi, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut ve Doç. Dr. Aysun Aydın ile Düzce Üniversitesi akademik personeli katıldı.
Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, programa gösterilen yoğun ilginin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek, her akademisyenin en az bir projesi olması şeklinde hedef koyduklarını söyledi. Araştırma Dekanlığı olarak çalışmalara proje yazma eğitimleriyle başladıklarını belirten Prof. Dr. Emine Tekin, artık bilgiyi uygulamaya dökme aşamasına geldiklerini sözlerine ekledi. Toplumun sorunlarına çözüm üreten, ülkemize katkı sunan daha büyük projeler yazmayı amaçladıklarına işaret eden Prof. Dr. Emine Tekin, programların akademisyenler için güzel bir tecrübe olacağı değerlendirmesinde bulundu.
Programda konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, üniversitelerin en önemli misyonunun proje üretmek olduğunu dile getirerek, Düzce Üniversitesi olarak projeleri çok önemsediklerinin altını çizdi. Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için ileri teknoloji üretmenin önemine vurgu yapan Rektör Sözbir, bu kapsamda üniversitelere büyük görev düştüğüne dikkat çekti. Multidisipliner yaklaşımla, sorunlara çözüm üreten, katma değerli projelere Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nedim Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.
Açılış konuşmalarının ardından Düzce Üniversitesi Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Aydın, TÜBİTAK-1002 programıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. 1002-A Hızlı Destek Programı, 1002-B Acil Destek Modülü ve 1002-C Doğal Afetler Odaklı Acil Destek Modülü ile ilgili bilgiler aktaran Doç. Dr. Aysun Aydın; programın amacı, bütçesi, başvuru belgeleri, değerlendirme kriterleri, içerik planlaması, dikkat edilmesi gereken hususlar ve proje başvuru basamakları başlıkları altında Düzce Üniversitesi akademisyenlerini bilgilendirdi.
Başarı hikâyeleri bölümüyle devam eden programda, Düzce Üniversitesi doktora programından mezun Dr. Aslıhan Dalmaz ve Dr. Hatice Çobanoğlu, başvuruda bulundukları ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen 1002 projeleri hakkında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Program, Proje Yazma Atölyesi ile sona erdi.