Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?

 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin iş birliğinde düzenlenen “Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?” başlıklı konferansta, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak bilgi ve düşüncelerini paylaştı.

Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Araştırmacı Yazar, İslam Hukukçusu, Çevirmen Prof. Dr. Salih Tuğ, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Nihat Yıldız, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi Düzce Üniversitesi Rektörünü makamında ziyaret eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından üniversitenin yürüttüğü proje ve çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

“Gözyaşları Adalete Duyulan Özlemi Tüm Dünyaya Haykırıyor!”

Ziyaret sonrasında konferans salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında programın açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir; Filistin ile Türkiye’nin tarihsel bağlarının olduğuna vurgu yaptı. Osmanlı İmparatorluğu’nun bu coğrafyayı dört yüz yıl barış içinde yönettiğinin altını çizen Prof. Dr. Nedim Sözbir, bugün gelinen noktanın ise, katledilen çocukların ve insanların gözyaşlarının adalete duyulan özlemi tüm dünyaya adeta haykırdığını ifade etti. Üniversite olarak bugüne kadar Filistin için yapılabilecek her türlü desteğin sağlandığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, bundan sonra da imkanlar dahilinde ne yapılabilirse onun yapılacağını söyledi. Bilgi ve birikimini paylaşmak için Düzce Üniversitesi’ne gelen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teşekkür eden Sözbir, konferansın yararlı olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

“Yanı Başımızda Kan ve Gözyaşı Var!”

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 7 Ekim’den beri yanı başımızda kan ve göz yaşı olduğunu ifade ederek, Türklerin dört yüzyıl hakim sürdüğü o topraklarda barış ve huzurun olduğuna vurgu yaptı.

Türklerin Filistin ile ilişkisinin neredeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kızıltoprak, Türklerin kökeni hakkında bilgi veren tarih, tefsir ve kısas-ı enbiya gibi İslam kaynaklarında, Hz. Nuh’un oğlu Yafes’in Türklerin ve Hazarların atası olarak kabul edildiğini söyledi.

Büyük Türk Komutanları Alparslan’ın, Yavuz Sultan Selim’in, Selahaddin Eyyübi’nin Gazi Mustafa Kemal’in, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) babasının dedesinin ayak izleri olduğunu, Peygamberimizin dedesinin mezarının orada bulunduğunu ifade eden Kızıltoprak, tüm bunların yanında Filistin’in gönül coğrafyamızın merkezinde yer aldığını dile getirdi

“Araplar Topraklarını Sattı İfadesi Gerçeği Yansıtmıyor”

Araplar topraklarını sattı gibi ifadelerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını dile getiren Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kudüs’e hakim olmak için belirli aralıklarla tarihin bazı dönemlerinde savaşın ve mücadelenin olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kıbrıs’ta garantörlük görevini üstlendiğinden beri nasıl barış ve huzur sağlandıysa, Filistin’de de üsleneceği garantörlükle, oraya da barışı ve huzuru getireceğini vurguladı.

“Semaya Ulaşan Çocukların Çığlıkları Karşılık Bulacak”

Filistin’de yaşananların insanlığa zarar verdiğini söyleyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Biz Türküz,  Müslümanız; ama her şeyden önce insanız. 7 Ekim’den buyana 15 bin insanın can verdiği Filistin barışa kavuşacak. Semaya ulaşan çocukların çığlıkları karşılık bulacak. İstiklal Harbi’nde 7 devlete karşı duran devletimiz burada da zulme dur diyecek. Vicdanı olan herkes bu zulme sessiz kalamaz. Ben orada canı pahasına topraklarını savunan, bu zulme direnen Filistinlileri gönülden destekliyorum. Kazanacaklarından eminim. Beni davet ettiğiniz için ve dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” İfadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“Bu Şehre Sahip Çıkmak; Medeniyete Sahip Çıkmak Demek”

Konferans kapanış konuşmasını yapan Araştırmacı Yazar, İslam Hukukçusu, Çevirmen Prof. Dr. Salih Tuğ, Filistin’e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu şehre sahip çıkmak; medeniyete, tarihe, insanlığa sahip çıkmak demek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans, hediye takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.