DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ACİLİ KEŞMEKEŞ İÇERİSİNDE
Gazetemize ulaşan bazı vatandaşların iddiasına göre Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde göre İntörn doktorlar hasta bakıyor.
Düzce’de iki acil servisten birisi olan Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşandığı vatandaş tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Son günlerde acil servis ile ilgili gazetemize yapılan şikâyetlerde ciddi bir artış söz konusu olmaya başladı. Gazetemize ulaşan bir vatandaş acile gittiğini ancak kendisine bakan doktorun intörn yani öğrenci olduğunu söyledi. Vatandaş intörn doktorların mezun olmadıkları için resmi olarak öğrenci statüsünde olduklarını reçete yazma, tek başına hasta bakıp tedavi kararı verme ve tek başına bunu uygulama yetkilerinin de olmadığını vurguladı. Başka bir vatandaş da bir yakınını Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürdüğünü, çok fazla sıra olduğunu sadece bir doktorun hasta baktığını kendilerine sıranın çok geç geldiğini, sıra geldiğinde doktorun bazı tahliller istediğini tahlil sonuçlarının da çok geç çıktığını ve yakının bu süre zarfında çok acı çektiğini söyledi. Yaklaşık 2,5 saat sonra sonuçlar çıktığında sonucu öğrenmek için doktorun yanına gittiğini genç doktorun sonuçları şu abiye göstereyim diyerek odadan çıktığını, kendisinin de peşinden gittiğini odaya girdiğinde ise odada yaklaşık 5 tane doktorun boş boş oturduğunu gördüğünü ve duruma tepki gösterdiğini ifade etti. Vatandaş “Madem bu kadar fazla asistan doktor var, neden bir kızcağız o kadar hastaya bakmak için çırpınıyor. Ben o doktor kızcağıza da üzüldüm. Arka odadaki doktorlar oradan buradan muhabbet ediyorlardı” dedi. Başka bir vatandaş ise de benzer şikayetleri dile getirdikten sonra “Acil kısmı çok soğuktu. Özellikle kan alınan ve serum takılan kısım daha çok soğuktu. Sadece ben değil orada çalışanlarda üşüyordu” dedi.
Vatandaşların bu şikâyeti üzerine Düzce Üniversitesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalı’nda kaç öğretim üyesi ve kaç asistan olduğunu araştırdık. Şaşırtıcı bir rakam ile karşı karşıya kaldık. Bir çok üniversite hastanesinden çok daha fazla acil doktorunun olduğunu gördük. Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde 3 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 4 uzman doktor, 11 asistan doktor olmak üzere 20 acil doktoru görev yapmaktadır.
3 hastane acilini besleyecek kadar doktoru olan Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde vatandaş neden bu kadar sıkıntı çekiyor?Gerçekten anlaması güç. Sayın Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’in göreve başlamasıyla Düzce Üniversitesi Hastanesi’ndeki birçok sorun çözüldü. Başta Hastane olmak üzere Üniversiteye yeni bir kan geldi. Hatta Sayın Rektör göreve yeni başladığında basına verdiği demeçte “Vatandaşlar hastaneye geldiklerine kendilerini özel bir hastaneye gelmiş gibi hissedecekler. Bu anlamda ilerleyen dönemde yapacağımız çalışmalar oldukça verimli olacak” diyerek Hastaneyi çok fazla önem verdiğini ortaya koymuştu. Acildeki bu problemlerin çözülmesini Düzceliler olarak Sayın Rektör’den talep ediyoruz. Kendisinin bizatihi müdahale ettiği takdirde problemlerin çok kısa süre içerisinde çözüleceği inancındayız.