Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri Buluşuyor Paneli Gerçekleştirildi

 

 

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu tarafından  “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Paneli-Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri Buluşuyor-2024” adlı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aydın, “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü, Peyzaj Mimarlarının yaratıcılığı, çevre duyarlılığı ve yaşam kalitesine olan katkılarına odaklanarak onları kutlama ve takdir etmek için ayrılmış bir gündür.” dedi. Prof. Dr. Abdurrahman Aydın; Peyzaj Mimarlığını, doğanın güzelliklerini korumak ve insanların yaşam alanlarını iyileştirmek için bir araya gelen bilgi, beceri ve tutkunun bir bileşimi olarak ifade etti. Peyzaj Mimarlığının sadece estetik yanı değil aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik, ekolojik denge ve toplumsal refah gibi önemli konuları da kapsadığını vurgulayan Prof. Dr. Abdurrahman Aydın,  tüm Peyzaj Mimarlarının Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı.

 

Program, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Eroğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.  Prof. Dr. Engin Eroğlu, öncelikle Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünün gelişimi hakkında bilgi vererek güçlü ve geniş bir akademik kadroya sahip olduklarını vurguladı. Piyasada ve ekonomide oldukça önemli ve bilinen işler ürettiklerini aynı zamanda üniversitede ilk akreditasyon almış bölüm olduklarını belirten Prof. Dr. Engin Eroğlu, altyapı olarak oldukça köklü bir fakülte ve bölüm olduklarını ve paydaşlarla da sürekli iletişim halinde bulunduklarını söyleyerek Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı.

 

Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu’nun (PEMÖT) kuruluşunda ve öğrenci topluluklarının düzenlenmesinde önemli katkılar sunan Doç. Dr. Sultan Gündüz açılış konuşmasında, Peyzaj Mimarlığı mesleğinin gelişimi ve bilinir olması sürecini ele aldı. Öğrenci topluluklarının öneminden de bahsederek “Artık Peyzaj Mimarlığı nedir diye anlatmıyoruz, Peyzaj Mimarlığının doğru platformlarda yer almasına odaklanıyoruz.” diyerek yeni nesil Peyzaj Mimarlığından bahsetti. Peyzaj mimarlığı göstergelerinin iyi okunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Sultan Gündüz, ülke birikimlerini iyi anlamak ve küresel trendleri iyi okumak gerektiğini de ifade etti.  

 

Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Özgür Yerli, konuşmasında, öğrenci topluluklarının öneminden bahsederek bu toplulukların ancak öğrencilerin varlığıyla devam edebileceğini söyledi.

 

Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Topluluğu Başkanı Sude Naz ise topluluklarının amacının, Peyzaj Mimarlığı alanında öğrenim gören öğrencilerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturmak olduğunu belirterek geçmişte düzenledikleri etkinliklere değindi.

 

Panel, “Mesleğimde Ağlar ve Girişimcilik” konulu 1. oturumla devam etti. Oturumda; PTM Proje Tasarım Merkezi’nden Engin Aktaş, Kuzey Ege Peyzaj’tan Fatma Yetim, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden Serhat Erbaş ve Duygu Dönertaş konuşmacı olarak yer aldı.

 

Panelin “Üst Ölçekten Mesleğime Doğru” temalı 2. oturumunda;  7P Peyzaj Planlama’dan Doç. Dr. Sultan Gündüz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Emrah Yalçınalp ve Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Merve Ersoy Mirici bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

“Şehrim ve Mesleğim” temalı 3. oturumda ise Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Yüksek Peyzaj Mimarı Tayfun Çebi ve Peyzaj Mimarı Didem Can Saka, Peyzaj Mimarı Gamze Akdoğan Cinal, Ekip Peyzaj’tan Mahmut Birincioğlu, İdea Peyzaj’tan Tuğba Dönmez Doğan ve Elif Atmaca Zorlu, Dnz Peyzaj ve İç Mimarlık’tan Deniz Coşkun sunumlarıyla programa katkı sağladı.

 

Oturumlar, soru-cevap ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.