Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” Konferansı

Gündem 24.10.2023 - 19:23, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

“Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” Konferansı

Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” başlıklı konferans düzenledi.
Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” başlıklı konferans düzenledi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Torun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, sağlık çalışanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetli misafirler katıldı. Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Özen’in sunum yaptığı konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Cumhuriyetimizin 100. yılında hemşirelik ile ilgili değerleri yeniden vurgulamanın önemine değindi. Hemşirelik mesleğinin gelişimi ve karakter oluşumunda cumhuriyetin etkisinin büyük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun 100. yılını kutladı. Gerçekleştirilen açılış konuşması ve cumhuriyetin kuruluşunu anlatan video gösteriminin ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Doç. Dr. Ebru Özen, Cumhuriyet Öncesi ve Cumhuriyet Dönemi’nde sağlık sistemi konularını ele aldı. Günümüz hemşirelikte temel unsurlar, laboratuvarlar, uygulama maketleri, hemşirelikte bilim ve teknolojinin kullanımı gibi konulara değinen Doç. Dr. Özen, Cumhuriyet Dönemi’nde kadın hakları ve hemşirelik, hemşirelik yasaları ve kanunları, hemşirelik dernekleri gibi konularda da bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 1925 yılında Kızılay Hastabakıcı Okulu ile başlayan hemşirelik eğitiminin; meslek liseleri, sağlık meslek liseleri ve 1955 yılında kurulan Hemşirelik Yüksekokulu ile Hemşirelik Bölümlerinin ilk lisans mezunlarını verdiğini söyleyen Özen, 1955 tarihinden sonra da hemşireler için akademik hayatın başladığını, ifade etti. 2023 yılına gelindiğinde hemşirelik alanında 9 anabilim dalında lisans ve doktora eğitimi ile devam edildiğini söyleyen Doç. Dr. Ebru Özen, bugün 163 Sağlık Bilimleri Fakültesi ve 14 Hemşirelik Fakültesi’nin eğitim verdiğini açıkladı. Hemşirelerin meslek hayatlarının kolaylaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Ebru Özen, “Cumhuriyet öncesinde ve Cumhuriyet Dönemi’nde hemşirelik eğitimine katkı veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.” diyerek sunumunu sonlandırdı.                       
Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” başlıklı konferans düzenledi.

Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” başlıklı konferans düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Torun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, sağlık çalışanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetli misafirler katıldı.

Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Özen’in sunum yaptığı konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Cumhuriyetimizin 100. yılında hemşirelik ile ilgili değerleri yeniden vurgulamanın önemine değindi. Hemşirelik mesleğinin gelişimi ve karakter oluşumunda cumhuriyetin etkisinin büyük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Gerçekleştirilen açılış konuşması ve cumhuriyetin kuruluşunu anlatan video gösteriminin ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Doç. Dr. Ebru Özen, Cumhuriyet Öncesi ve Cumhuriyet Dönemi’nde sağlık sistemi konularını ele aldı. Günümüz hemşirelikte temel unsurlar, laboratuvarlar, uygulama maketleri, hemşirelikte bilim ve teknolojinin kullanımı gibi konulara değinen Doç. Dr. Özen, Cumhuriyet Dönemi’nde kadın hakları ve hemşirelik, hemşirelik yasaları ve kanunları, hemşirelik dernekleri gibi konularda da bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

1925 yılında Kızılay Hastabakıcı Okulu ile başlayan hemşirelik eğitiminin; meslek liseleri, sağlık meslek liseleri ve 1955 yılında kurulan Hemşirelik Yüksekokulu ile Hemşirelik Bölümlerinin ilk lisans mezunlarını verdiğini söyleyen Özen, 1955 tarihinden sonra da hemşireler için akademik hayatın başladığını, ifade etti. 2023 yılına gelindiğinde hemşirelik alanında 9 anabilim dalında lisans ve doktora eğitimi ile devam edildiğini söyleyen Doç. Dr. Ebru Özen, bugün 163 Sağlık Bilimleri Fakültesi ve 14 Hemşirelik Fakültesi’nin eğitim verdiğini açıkladı. Hemşirelerin meslek hayatlarının kolaylaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Ebru Özen, “Cumhuriyet öncesinde ve Cumhuriyet Dönemi’nde hemşirelik eğitimine katkı veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.” diyerek sunumunu sonlandırdı.

                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.