“Farklı Coğrafyalarda Ortaklıklarımız”
“Farklı Coğrafyalarda Ortaklıklarımız”
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Farklı Coğrafyalarda Ortaklıklarımız” adlı panel, gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Farklı Coğrafyalarda Ortaklıklarımız” adlı panel, Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mehmet Öney’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Akkuş, Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Shorena Lomaia, Doç. Dr. Maka Salia Beşiroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Aybüke Betül Doğan katılım sağladı.
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram’ın ‘Kültür ve Medeniyet’e dair açılış konuşmasıyla başlayan programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, farklı kültürleri tanımanın ve kültürlerle etkileşim içerisinde olmanın öneminden bahsetti. Ayrıca uluslararası öğrencilerin farklı kültürlere açılma ve ulaşma konusunda önemli bir rol oynadığına değindi.
Programın ilk konuşmacısı Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Pakistanlı Seemal Khan, ‘Mehmet Akif Ersoy ve Muhammed İkbal’in Düşünce Dünyası’ adlı sunumu gerçekleştirdi.
Programında devamında Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Gürcü Ketevan Jinikashvili, ‘Çeviriler Üzerinden Türk-Gürcü Edebiyatına Yeniden Bakmak’ adlı sunumu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Tıbbi Mikrobiyoloji Doktora Öğrencisi Filipinli Mohammad Al-Thanie Usman PAUDAC, ‘Türk-Filipin Mutfağı’ adlı sunumu, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Kazakistanlı Zhannur Onaibayeva, ‘Türki Diller’ adlı sunumu ve son olarak Düzce Meslek Yüksekokulu, Otomotiv Teknolojileri Bölümü öğrencisi Mısırlı Abdelrahman Hassan, ‘Türkiye ve Mısır’ın Tarihi ve Kültürel Etkileşimi’ adlı sunumu gerçekleştirdi.
Program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve akademisyenlerin konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesi ile son buldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.