Mersin Balığı Ailesi Büyüyor

Bolu'da nesli tehlike altındaki mersin balığının yetiştirilmesi kapsamındaki ilk denemede 55 bin yavru üretimi gerçekleştirildi.

Ekoloji Yayın: 21 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 21.05.2024 16:46:00
Editör - Haber Merkezi
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başarılı çalışması ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün destekleri ile Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda, Mersin Balığına ev sahipliği yapan ender merkezlerden biri olan Bolu'da nesli tehlike altındaki mersin balığının yetiştirilmesi kapsamındaki ilk denemede 55 bin yavru üretimi gerçekleştirildi.


Bolu ve çevre illerin su kaynaklarının devamlılığı için sazan balığı üretimi ile önemli bir üs konumunda olan Bolu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün de destekleri ile önemli bir başarıya imza attı. Nesli tükenme tehlikesi olan türlerin devamlılığını sağlamak ve su kaynaklarındaki canlı türlerini çeşitlendirmek adına Mersin balığı üretimi başarı ile gerçekleştirildi. Dünya'da formunu koruyarak gelmiş en yaşlı tatlı su balığı türü olan ve doğal yaşam alanları Karadeniz, Hazar ve Azak denizleri olan Mersin balığı 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi, havyarının değeri ile ülke için de önemli bir katma değer sağlayacaktır. Tesisde büyütülecek yavruların markalanarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün belirleyeceği program dahilinde Karadeniz ve Karadeniz ile bağlantısı bulunan nehirlere salınması planlanmaktadır. Tesiste nesli tükenme tehlikesi olan türlerin üretiminin yanısıra Bolu ve çevre İllerde ihtiyaçları doğrultusunda sazan balığı üretimi de aralıksız olarak başarı ile devam etmektedir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.