Orman Ürünleri Endüstrisinin Diğer Endüstrilere Entegrasyonu Anlatıldı
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi Devam Ediyor.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi’nin 75. sayısında “Orman Ürünleri Endüstrisinin Diğer Endüstrilere Entegrasyonu” ile “Yapılarda Ahşabın Doğru Kullanımı ve Yeni Teknoloji Ürünlerle Korunması” başlıkları ele alındı.
Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarık Gedik, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Güler, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Orman ürünlerinde endüstriyel entegrasyonun konuşulduğu konferansta; Akyol Life Mobilya ve AluSmart Alüminyum Sistemleri’nden Süleyman Murat Aslan “Orman Ürünleri Endüstrisinin Diğer Endüstrilerle Entegrasyonu” konusu hakkında sunum yaparken, Teknik Danışman ve Hemel Akademi Yöneticisi Hakan Milli ise, “Yapılarda Ahşabın Doğru Kullanımı, Modern Yöntemler ve Son Teknoloji Ürünlerle Ahşap Yüzey Koruma” konusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
“Ahşabı Korumak Demek Ormanı Korumak Demek”
Ahşabın metal endüstrisi, makine endüstrisi, yazılım sistemleriyle entegrasyonunun anlatıldığı etkinlikte orman ürünlerinin önemi ve korunması gerektiği vurgulandı. Ahşabın korunmasının, ormanların korunması demek olduğunu söyleyen konuşmacılar, sürdürülebilirlik için kullanılan orman ürünlerinin kullanım yerlerine göre koruyucu ürünler ve boyalarla desteklenmesi gerektiğini vurguladılar. Korunan bir ahşabın dışarıda bozulmadan en az 60-70 yıl dayanabileceğini söyleyen misafir konuşmacılar, yapı içerisinde kullanılan ve gerekli işlemleri yapılmış ahşabın çürümesine bir insan ömrünün yetmeyeceğinin altını çizdi.
Konferans sonunda Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Güler tarafından konuşmacılara yaptıkları başarılı çalışmalar ve sunumları için teşekkür belgesi takdim edildi.