Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesine, TÜBİTAK Desteği

Eğitim 30.09.2024 - 21:15, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesine, TÜBİTAK Desteği

“Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi" projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.
  Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi; araştırma projesi, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) TÜBİTAK 1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve BEE’O Propolis iş birliği ile gerçekleşecek olan ve toplamda 24 ay sürecek projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerin üretimi Üniversitemiz Arıcılık araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedeflendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği projede, Üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer alan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin arıcılıkta Dünya’da 2. Sırada olduğunu ancak bal dışındaki arı ürünlerinin üretimi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinde oldukça gerilerde kaldığını bildirmiştir. Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.  Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.                                                                                                                                                                                                                                           
“Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi" projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

 

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral
Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi
Geliştirilmesi; araştırma projesi, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) TÜBİTAK 1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve BEE’O Propolis iş birliği ile gerçekleşecek olan ve toplamda 24 ay sürecek projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerin üretimi Üniversitemiz Arıcılık araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedeflendi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı’nın
yürütücülüğünü gerçekleştirdiği projede, Üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve
teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer alan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin arıcılıkta Dünya’da 2. Sırada olduğunu ancak bal dışındaki arı ürünlerinin üretimi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinde oldukça gerilerde kaldığını bildirmiştir. Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti. 
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nu tebrik eder,
başarılarının devamını dileriz.                                                                                                                                                                                                                                           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.