80 Yaşındaki Hastaya Koroner By-Pass Ameliyatı Yapıldı
80 Yaşındaki Hastaya Koroner By-Pass Ameliyatı Yapıldı
Düzce Üniversitesi Hastanesi, 80 yaşındaki hastaya başarılı Koroner by-pass ameliyatı yaptı.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, başarılı ameliyatlarına devam ediyor. Tıkalı 3 damara yapılan by-pass işlemiyle 80 yaşındaki hasta hayata yeniden döndü.
Göğüste sıkışma ve nefes darlığı şikayeti olan 80 yaşındaki Ü.G. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Kardiyoloji Kliniği’ne sevk edilen hastaya yapılan Koroner Anjiyografi sonucunda 3 damarının tıkalı olduğu anlaşıldı. Koroner by-pass ameliyatı olması kararı alınan 80 yaşındaki hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Yiğit Tanrısever ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Tıkalı üç damarı başarılı bir operasyon ile açılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içerisinde taburcu edileceği bildirildi.
By-pass ameliyatının ileri yaşlarda yüksek riskli bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Tanrısever, “Yapılan tetkiklerde kalbe giden üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen 80 yaşındaki hastamızı başarılı bir ameliyat ile yeniden hayata döndürdük. Hastanemizin olanakları sayesinde riskli grup hastalarımıza koroner by-pass ameliyatını başarıyla uygulayabiliyoruz. Rektörlüğümüz, Dekanlığımız ve Başhekimliğimizin destekleriyle çalışmalarımızı her zaman bir üst seviyeye taşıyarak halkımıza kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Aldığı sağlık hizmetinden memnuniyetini dile getiren 80 yaşındaki hasta Ü.G. tedavisinde emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.