BENZER İŞLEM, FARKLI SONUÇ ?
BENZER İŞLEM, FARKLI SONUÇ ?
İktidarın Göz Yumduğu İhale Skandalları mı? İstanbul ve Düzce Belediyelerinin Karanlık Kent Mobilyaları Dosyası ...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde olmasının sebeplerinden biri de yönetimi altındaki Medya A.Ş.'nin billboardlarıdır. Murat Ongun idaresinde ki Medya A.Ş. nin billboard ihalesi yapmayarak kamu zararı oluşturduğu iddiası Ekrem İmamoğlu’nun savcılık soruşturma dosyasında oldukça yer tutuyor.
Benzer bir tablo da Düzce Belediyesi'nde yaşanmış tı. AKP'li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yıllarca kent mobilyalarını türlü bahanelerle ihaleye çıkarmamış ve hatta özellikle de 2024 yerel seçimlerinde tamamen kendi seçim çalışmalarına ayırmıştı.
Düzce halkının hakkı olan gelirlerin gaspı anlamına gelmiyor mu sorusunu medya günlerce manşetlerine taşımıştı. Bu ısrarlı ihale kaçırma politikasının, yoksa BELTAŞ A.Ş. ye adrese teslim ihale iddiaları mı sorusu gündem deki yerini uzun zaman koruyarak ilgililerin sık sık cevap verme zorunda kalmalarına sebep olmuştu.
Aynı kamu zararı iddialarıyla karşı karşıya olan iki belediye başkanından birinin hakkında türlü soruşturmalar açılması, hatta tutuklanması, diğerinin ise iktidarın şemsiyesi altında adeta korunuyor mu sorularını gündeme getirdi. Bu çifte standart durumu vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.