Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Düzce Üniversitesi’nden Migren Dostu İş Yeri Eğitimi

Sağlık 30.11.2023 - 12:06, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

Düzce Üniversitesi’nden Migren Dostu İş Yeri Eğitimi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Migren Dostu İş Yeri” adlı eğitim programı, gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Migren Dostu İş Yeri” adlı eğitim programı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Dünya Baş Ağrısı Cemiyeti ile Avrupa Migren ve Baş Ağrısı Birliği’nin başlattığı çalışma kapsamında “Migren Dostu İş Yerleri” projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığını ifade etti. Daha kaliteli bir çalışma ortamı elde etmenin yollarının konuşulacağı etkinlik için Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat’a teşekkür eden Rektör Sözbir, başarılı bir eğitim programı temennisiyle sözlerini sonlandırdı.   Doç. Dr. Burcu Polat programda; migren dostu iş yeri eğitimi, migren hastalığı, migrenden korunma ve tedavi yöntemleri, genel baş ağrısı ile migrenin farkı, migreni tetikleyen faktörler, migren atakları, evreleri, koruyucu tedaviler ve migren ile birlikte görülen diğer hastalıklar hakkında bilgiler verdi.   Dünyada her yedi kişiden birinde, ülkemizde ise her beş veya altı kişiden birinde görülen, hayatı karanlığa mahkum eden, dayanılmaz baş ağrılarına sebep olan migrenin basit bir baş ağrısı hastalığı olmadığını belirten Doç. Dr. Burcu Polat, kadınlarda erkeklere göre iki, üç kat daha fazla görüldüğünü dile getirdi.    “Baş ağrısı ile birlikte bulantı veya mide rahatsızlığı hissediyor, ışıktan rahatsız oluyorsanız veya baş ağrısı yüzünden iş yerinden bir gün izin alıyorsanız mutlaka bir nöroloğa başvurun.” şeklinde konuşan Doç. Dr. Polat, bazı ağrı kesicilerin, yiyeceklerin, günlük alışkanlıkların, özellikle stresin, klima, lodos, ses, elektronik eşyaların, ekran parlaklığının migreni tetiklediğini sözlerine ekledi.    Konuşmasının son bölümünde migren tedavisi hakkında önemli bilgiler paylaşan Doç. Dr. Burcu Polat, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını noktaladı.   Program teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.                                                                                              
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Migren Dostu İş Yeri” adlı eğitim programı, gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Migren Dostu İş Yeri” adlı eğitim programı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Dünya Baş Ağrısı Cemiyeti ile Avrupa Migren ve Baş Ağrısı Birliği’nin başlattığı çalışma kapsamında “Migren Dostu İş Yerleri” projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığını ifade etti. Daha kaliteli bir çalışma ortamı elde etmenin yollarının konuşulacağı etkinlik için Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat’a teşekkür eden Rektör Sözbir, başarılı bir eğitim programı temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

 

Doç. Dr. Burcu Polat programda; migren dostu iş yeri eğitimi, migren hastalığı, migrenden korunma ve tedavi yöntemleri, genel baş ağrısı ile migrenin farkı, migreni tetikleyen faktörler, migren atakları, evreleri, koruyucu tedaviler ve migren ile birlikte görülen diğer hastalıklar hakkında bilgiler verdi.

 

Dünyada her yedi kişiden birinde, ülkemizde ise her beş veya altı kişiden birinde görülen, hayatı karanlığa mahkum eden, dayanılmaz baş ağrılarına sebep olan migrenin basit bir baş ağrısı hastalığı olmadığını belirten Doç. Dr. Burcu Polat, kadınlarda erkeklere göre iki, üç kat daha fazla görüldüğünü dile getirdi. 

 

“Baş ağrısı ile birlikte bulantı veya mide rahatsızlığı hissediyor, ışıktan rahatsız oluyorsanız veya baş ağrısı yüzünden iş yerinden bir gün izin alıyorsanız mutlaka bir nöroloğa başvurun.” şeklinde konuşan Doç. Dr. Polat, bazı ağrı kesicilerin, yiyeceklerin, günlük alışkanlıkların, özellikle stresin, klima, lodos, ses, elektronik eşyaların, ekran parlaklığının migreni tetiklediğini sözlerine ekledi. 

 

Konuşmasının son bölümünde migren tedavisi hakkında önemli bilgiler paylaşan Doç. Dr. Burcu Polat, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını noktaladı.

 

Program teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.                                                                                            

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.