Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü''

Ekoloji 08.05.2024 - 22:50, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü''

DÜ tarafından düzenlenen ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' başlıklı seminer, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
    Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' başlıklı seminer, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.   Davetli konuşmacı olarak TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Dr. Özgür Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı ile a Düzce Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.   Açılış konuşmasında Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin; iklim değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarının rolü konusunda iş birliği yapmak isteyen akademisyenler ve kariyer olarak bu konuları hedefleyen öğrenciler için bu seminerin verimli olacağını ifade etti.   Dr. Özgür Doğan, ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' adlı sunumunda; TÜBİTAK MAM, sera gazlarının etkisi, Paris İklim Anlaşmasına göre Türkiye’nin 2053 yılı hedefleri, İklim Şurası, temiz enerji kaynakları ve çeşitleri, karbon yakalama ve depolama teknikleri, atık su arıtma tesisleri, arıtma çamuru yönetiminde sıfır atık yaklaşımları, tarım sektöründe yeşil dönüşüm ve mavi büyüme teknolojilerinin geliştirilmesi gibi konulara değindi.   Konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Dr. Özgür Doğan, ''Kimyasal gübreden vazgeçip organik gübre kullanımına geçmeli, plastiğin yerini alacak biyo bazlı üretime yönelmeli, yenilenebilir enerji kaynakları artırılarak binaların enerji verimliliği sağlanmalı, ulaşımda elektrik enerjisi desteklenmelidir.” şeklinde önerilerini sıraladı.   Programın sonunda Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin tarafından Dr. Özgür Doğan’a teşekkür belgesi takdim edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
DÜ tarafından düzenlenen ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' başlıklı seminer, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' başlıklı seminer, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Davetli konuşmacı olarak TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Dr. Özgür Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı ile a Düzce Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

 

Açılış konuşmasında Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin; iklim değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarının rolü konusunda iş birliği yapmak isteyen akademisyenler ve kariyer olarak bu konuları hedefleyen öğrenciler için bu seminerin verimli olacağını ifade etti.

 

Dr. Özgür Doğan, ''İklim Değişikliğinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmalarının Rolü'' adlı sunumunda; TÜBİTAK MAM, sera gazlarının etkisi, Paris İklim Anlaşmasına göre Türkiye’nin 2053 yılı hedefleri, İklim Şurası, temiz enerji kaynakları ve çeşitleri, karbon yakalama ve depolama teknikleri, atık su arıtma tesisleri, arıtma çamuru yönetiminde sıfır atık yaklaşımları, tarım sektöründe yeşil dönüşüm ve mavi büyüme teknolojilerinin geliştirilmesi gibi konulara değindi.

 

Konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Dr. Özgür Doğan, ''Kimyasal gübreden vazgeçip organik gübre kullanımına geçmeli, plastiğin yerini alacak biyo bazlı üretime yönelmeli, yenilenebilir enerji kaynakları artırılarak binaların enerji verimliliği sağlanmalı, ulaşımda elektrik enerjisi desteklenmelidir.” şeklinde önerilerini sıraladı.

 

Programın sonunda Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin tarafından Dr. Özgür Doğan’a teşekkür belgesi takdim edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.