Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aluform İşçilerine Valilik Kararıyla Eylem Yasağı

Gündem 02.12.2023 - 11:43, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

Aluform İşçilerine Valilik Kararıyla Eylem Yasağı

Sendikal faaliyetler gösterdikleri nedeniyle iş veren tarafından işten atılan Aluform Pekintaş işçileri 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor.
  Sendikal faaliyetler gösterdikleri nedeniyle iş veren tarafından işten atılan Aluform Pekintaş işçileri 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor.  Düzce  Valiliği daha önce 4 defaya kadar aralıklarla işçilerin eylem yapmalarını yasaklamıştı. Valilik yasakların bitmesinin ardından ise bu defa işverenin şikayeti üzerine mahkeme kararı ile haklarında uzaklaştırma kararı verildi. Üst mahkeme tarafından yasağı kalkan işçilerden Tanzer Aydın Aluform Pekintaş fabrikası önünde, yasağı devam eden Yasin Taştekin ise tek başlarına Pekintaş fabrikası önünde eylemini sürdürüyordu.  Düzce Valiliği İşçilerin Fabrika Önünde ki Eylemlerini Yasakladı Düzce Valiliği işçilerin her iki fabrika önünde ki hak mücadelesini bir kez daha yasaklayarak eylemlerini gösterilecek başka bir adreste yapabileceklerini belirtti. İşçilerin hak mücadelesinin “huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, suçların önlenmesi ve müessif olayların yaşanmaması amacıyla” yasakladığını belirtti.  Ses ve Göz Teması kuramayacak kadar uzakta olmaları istendi  Valilik fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilerin “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa aykırı yerlerde eylem yapılması, işveren ve işveren temsilcilerinin ise eylemcilerin Anayasal Haklarını kullanacakları bu alanlarda gerginliğin artırılmaması ve müessif olaylara sebebiyet verilmemesi maksadıyla, bu alanlara ses ve göz teması kurulabilecek mesafede yaklaşılması hususları yasaklanmıştır. dedi. Görüştüğümüz işçilerden Yasin Taştekin “Yasaklama kararını tebliğ için Jandarma personeli ikametimize geldi. Ancak imzadan imtina ettim. Kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek yasaklama kararını tanımadığımı ifade ettim” dedi. Valilik izni ile kurdukları çadırlarda ki direnişin yine valilik tarafından yasaklanmasına bir anlam veremediğini belirten Taştekin, Çadırlarımızın kaldırılması halinde yeni eylem metodları ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yeni uzaklaştırma kararı dün gece yarısı uygulamaya konuldu. Her iki fabrika önünde ki çadır ve pankartlar Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri, karayolları ve jandarma tarafından ortak çalışma ile kaldırılarak eyleme dair en ufak bir iz bırakmamak üzere temizlendi.                                                                                                  
Sendikal faaliyetler gösterdikleri nedeniyle iş veren tarafından işten atılan Aluform Pekintaş işçileri 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor.

 

Sendikal faaliyetler gösterdikleri nedeniyle iş veren tarafından işten atılan Aluform Pekintaş işçileri 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor. 
Düzce  Valiliği daha önce 4 defaya kadar aralıklarla işçilerin eylem yapmalarını yasaklamıştı. Valilik yasakların bitmesinin ardından ise bu defa işverenin şikayeti üzerine mahkeme kararı ile haklarında uzaklaştırma kararı verildi. Üst mahkeme tarafından yasağı kalkan işçilerden Tanzer Aydın Aluform Pekintaş fabrikası önünde, yasağı devam eden Yasin Taştekin ise tek başlarına Pekintaş fabrikası önünde eylemini sürdürüyordu. 

Düzce Valiliği İşçilerin Fabrika Önünde ki Eylemlerini Yasakladı

Düzce Valiliği işçilerin her iki fabrika önünde ki hak mücadelesini bir kez daha yasaklayarak eylemlerini gösterilecek başka bir adreste yapabileceklerini belirtti. İşçilerin hak mücadelesinin “huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, suçların önlenmesi ve müessif olayların yaşanmaması amacıyla” yasakladığını belirtti. 

Ses ve Göz Teması kuramayacak kadar uzakta olmaları istendi


 Valilik fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilerin “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa aykırı yerlerde eylem yapılması, işveren ve işveren temsilcilerinin ise eylemcilerin Anayasal Haklarını kullanacakları bu alanlarda gerginliğin artırılmaması ve müessif olaylara sebebiyet verilmemesi maksadıyla, bu alanlara ses ve göz teması kurulabilecek mesafede yaklaşılması hususları yasaklanmıştır. dedi.
Görüştüğümüz işçilerden Yasin Taştekin “Yasaklama kararını tebliğ için Jandarma personeli ikametimize geldi. Ancak imzadan imtina ettim. Kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek yasaklama kararını tanımadığımı ifade ettim” dedi. Valilik izni ile kurdukları çadırlarda ki direnişin yine valilik tarafından yasaklanmasına bir anlam veremediğini belirten Taştekin, Çadırlarımızın kaldırılması halinde yeni eylem metodları ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yeni uzaklaştırma kararı dün gece yarısı uygulamaya konuldu. Her iki fabrika önünde ki çadır ve pankartlar Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri, karayolları ve jandarma tarafından ortak çalışma ile kaldırılarak eyleme dair en ufak bir iz bırakmamak üzere temizlendi.

                                                                                                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.