Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü Ele Alındı

Eğitim 20.03.2024 - 19:40, Güncelleme: 17.12.2024 - 06:53
 

Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü Ele Alındı

DÜ Orman Fakültesi tarafından Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen “Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü'' konulu konferans gerçekleştirildi.
  Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen “Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü'' konulu konferans gerçekleştirildi.   Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın,  Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Türk,  Doç. Dr. Halil İbrahim Şahin,  davetli konuşmacı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Ekşi ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, Ormancılık Haftası’nda, sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam edeceğini belirterek, çatı bahçeleri konusunda kitaplar yazan, alanında uzman bir akademisyeni ağırladıklarını ifade etti. Programın bu alanda çalışmak isteyenlere veya kendini geliştirmeyi düşünen öğrencilere ışık olacağını söyleyen Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, Ormancılık Haftası’nı kutlayarak sözlerini sonlandırdı.   Programın davetli konuşmacısı Doç. Dr. Mert Ekşi sunumunda; yeşil çatı bahçelerinin tarihsel süreçleri, ülkemizden ve dünyadan çatı örnekleri, iklim ve kentleşme, karbon emisyonları ve karbon salınımları, çatı sistemlerinde gıda üretimi, karbon ayrıştırması, yeşil bahçelerdeki yaban hayatı gibi konulara değindi. “Çatı bahçeleri, yapısal sistemlere m2’ye yüklenen ekstra yük nedeniyle eski yapılarda uygulanamaz. Binaların yapısal sistemlerini değiştirmeden ya da çok az değişikliğe gidilerek kurulabilir. M.Ö 2000 yıllarında Irak’ta kurulan Sümer şehirlerinden Ur'da ortaya çıkmıştır. Dünyada Almanya, 8 milyon m2 ile lider konumdadır. Ülkemizde ise 2 milyon m2’nin üzerinde çatı bahçeleri bulunduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuşan Doç. Dr. Mert Ekşi, çatı bahçelerinin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.   Programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk tarafından Doç. Dr. Mert Ekşi’ye teşekkür belgesi takdim edildi.                                                                                                                    
DÜ Orman Fakültesi tarafından Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen “Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü'' konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen “Değişen İklim Koşullarında Çatı Bahçelerinin Rolü'' konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın,  Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Türk,  Doç. Dr. Halil İbrahim Şahin,  davetli konuşmacı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Ekşi ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, Ormancılık Haftası’nda, sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam edeceğini belirterek, çatı bahçeleri konusunda kitaplar yazan, alanında uzman bir akademisyeni ağırladıklarını ifade etti. Programın bu alanda çalışmak isteyenlere veya kendini geliştirmeyi düşünen öğrencilere ışık olacağını söyleyen Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, Ormancılık Haftası’nı kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

 

Programın davetli konuşmacısı Doç. Dr. Mert Ekşi sunumunda; yeşil çatı bahçelerinin tarihsel süreçleri, ülkemizden ve dünyadan çatı örnekleri, iklim ve kentleşme, karbon emisyonları ve karbon salınımları, çatı sistemlerinde gıda üretimi, karbon ayrıştırması, yeşil bahçelerdeki yaban hayatı gibi konulara değindi.

“Çatı bahçeleri, yapısal sistemlere m2’ye yüklenen ekstra yük nedeniyle eski yapılarda uygulanamaz. Binaların yapısal sistemlerini değiştirmeden ya da çok az değişikliğe gidilerek kurulabilir. M.Ö 2000 yıllarında Irak’ta kurulan Sümer şehirlerinden Ur'da ortaya çıkmıştır. Dünyada Almanya, 8 milyon m2 ile lider konumdadır. Ülkemizde ise 2 milyon m2’nin üzerinde çatı bahçeleri bulunduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuşan Doç. Dr. Mert Ekşi, çatı bahçelerinin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

Programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk tarafından Doç. Dr. Mert Ekşi’ye teşekkür belgesi takdim edildi.                                                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.