Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Betonla Çarpışmak, Doğaya Dönmek: Beton, Ot ve Diğerleri”

Kültür - Sanat 19.11.2024 - 20:38
 

“Betonla Çarpışmak, Doğaya Dönmek: Beton, Ot ve Diğerleri”

Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” isimli kişisel resim sergisi konuşması Üskübü Yerleşkesi, gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” isimli kişisel resim sergisi konuşması Üskübü Yerleşkesi, Müfide Kadri Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.   Sergi konuşmasına; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gürler, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seniha Ünay Selçuk’un moderatörlüğünde düzenlenen programda konuşan sergi sanatçısı Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı, projenin başlangıç noktasının Sakarya’nın Karasu bölgesi olduğuna işaret ederek Karasu’ya gerçekleştirdiği bir ziyaret sonucu “Beton, Ot ve Diğerleri” projesinin ortaya çıktığını açıkladı.   Sancılı bir üretim sürecinden sonra bütün çalışmalarının ortaya çıktığını ifade eden Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı bu süreci, “Ne olduğunu ilk bakışta anlayamadığım daha sonraları II. Dünya Savaşı döneminde savunma stratejisinin bir parçası olarak inşa edilen ‘korugan’ isimli bu eski yapıda uzun bir saha araştırması yaptım. Kıyı hattına kurulmasının doğallığında diğer canlılar ve bitkilerle iç içe giren koruganları fotoğrafladım. Bütün bu süreçte belleğimde kalan ve burada harmanlanarak ortaya çıkan bir çalışma doğdu.” cümleleriyle anlattı.   “Beton, Ot ve Diğerleri”nin, önceki çalışmaları ile ilişkisi olduğunu dile getiren sergi sanatçısı, sergide kullandığı malzemeler ile ilgili, “Çalışma boyunca; korugan yapıların olduğu bölgeleri, mürekkebin sulandırılmasıyla ortaya çıkmasını daha elverişli olduğunu düşündüm. Mürekkeple çalışmanın, estetik kazandırmasıyla daha rahat ve kolay müdahale edilebilir bir alanda kazanmış oldum.” açıklamasında bulundu.   Çalışmalarında; yapıların bulunduğu alanı, yerin hareketini ve kaymalarını ön plana çıkarmayı da hedeflediğini söyleyen Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” Sergi Konuşması, katılımcılardan gelen sorular ve öneriler ile sona erdi.                                                                                  
Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” isimli kişisel resim sergisi konuşması Üskübü Yerleşkesi, gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” isimli kişisel resim sergisi konuşması Üskübü Yerleşkesi, Müfide Kadri Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

 

Sergi konuşmasına; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gürler, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seniha Ünay Selçuk’un moderatörlüğünde düzenlenen programda konuşan sergi sanatçısı Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı, projenin başlangıç noktasının Sakarya’nın Karasu bölgesi olduğuna işaret ederek Karasu’ya gerçekleştirdiği bir ziyaret sonucu “Beton, Ot ve Diğerleri” projesinin ortaya çıktığını açıkladı.

 

Sancılı bir üretim sürecinden sonra bütün çalışmalarının ortaya çıktığını ifade eden Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı bu süreci, “Ne olduğunu ilk bakışta anlayamadığım daha sonraları II. Dünya Savaşı döneminde savunma stratejisinin bir parçası olarak inşa edilen ‘korugan’ isimli bu eski yapıda uzun bir saha araştırması yaptım. Kıyı hattına kurulmasının doğallığında diğer canlılar ve bitkilerle iç içe giren koruganları fotoğrafladım. Bütün bu süreçte belleğimde kalan ve burada harmanlanarak ortaya çıkan bir çalışma doğdu.” cümleleriyle anlattı.

 

“Beton, Ot ve Diğerleri”nin, önceki çalışmaları ile ilişkisi olduğunu dile getiren sergi sanatçısı, sergide kullandığı malzemeler ile ilgili, “Çalışma boyunca; korugan yapıların olduğu bölgeleri, mürekkebin sulandırılmasıyla ortaya çıkmasını daha elverişli olduğunu düşündüm. Mürekkeple çalışmanın, estetik kazandırmasıyla daha rahat ve kolay müdahale edilebilir bir alanda kazanmış oldum.” açıklamasında bulundu.

 

Çalışmalarında; yapıların bulunduğu alanı, yerin hareketini ve kaymalarını ön plana çıkarmayı da hedeflediğini söyleyen Arş. Gör. Dr. Zehra Seda Boztunalı’nın “Beton, Ot ve Diğerleri” Sergi Konuşması, katılımcılardan gelen sorular ve öneriler ile sona erdi.                                                                                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.