Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Doç. Dr. Yusuf Parlak’tan Çocuklara Geri Dönüşüm Eğitimi

Kültür - Sanat 10.12.2024 - 19:10
 

Doç. Dr. Yusuf Parlak’tan Çocuklara Geri Dönüşüm Eğitimi

Doç. Dr. Yusuf Parlak, Düzce Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu eğitmenleri ve öğrencilerine yönelik kağıt atölyesi ve söyleşisi düzenledi.
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Parlak, Düzce Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu eğitmenleri ve öğrencilerine yönelik kağıt atölyesi ve söyleşisi düzenledi.   Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu miniklerinin eski kağıtları ve pamukları kullanarak kendi kağıtlarını yaptığı etkinlikte; pamuk ham maddesi ve eski kağıtları kullanarak organik kağıt yapımını gösteren Doç. Dr. Yusuf Parlak, çocuklara geri dönüşümün önemini ve sürdürülebilirlik hakkında bilgiler verdi.   Pamuk ve eski kağıtları tokmaklar ile ezerek minik parçalar haline getiren çocuklar, daha sonra hazırladıkları hammaddeyi su dolu tekne içerisinde karıştırarak liflerin serbest kalmasını sağladılar, ardından elekler yardımıyla lif bağlarını yeniden bir araya getirerek kağıt yapını tamamladı.   “Bir kağıdın ne zor şartlarda oluştuğunu ve sürdürülebilirliğin önemini anaokulu düzeyindeki çocuklarımıza en ince ayrıntısına kadar anlatarak adeta “Ağaç Yaş İken Eğilir” ata sözünü bize yaşatan Doç. Dr. Yusuf Parlak’a şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuşan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu Müdürü Nuray Eran; Düzce Üniversitesi’nin “Değer Üreten Üniversite” misyonuyla bölgemize ve ülkemize büyük katkılar sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Parlak’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Doç. Dr. Yusuf Parlak, Düzce Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu eğitmenleri ve öğrencilerine yönelik kağıt atölyesi ve söyleşisi düzenledi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Parlak, Düzce Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu eğitmenleri ve öğrencilerine yönelik kağıt atölyesi ve söyleşisi düzenledi.

 

Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu miniklerinin eski kağıtları ve pamukları kullanarak kendi kağıtlarını yaptığı etkinlikte; pamuk ham maddesi ve eski kağıtları kullanarak organik kağıt yapımını gösteren Doç. Dr. Yusuf Parlak, çocuklara geri dönüşümün önemini ve sürdürülebilirlik hakkında bilgiler verdi.

 

Pamuk ve eski kağıtları tokmaklar ile ezerek minik parçalar haline getiren çocuklar, daha sonra hazırladıkları hammaddeyi su dolu tekne içerisinde karıştırarak liflerin serbest kalmasını sağladılar, ardından elekler yardımıyla lif bağlarını yeniden bir araya getirerek kağıt yapını tamamladı.

 

“Bir kağıdın ne zor şartlarda oluştuğunu ve sürdürülebilirliğin önemini anaokulu düzeyindeki çocuklarımıza en ince ayrıntısına kadar anlatarak adeta “Ağaç Yaş İken Eğilir” ata sözünü bize yaşatan Doç. Dr. Yusuf Parlak’a şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuşan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu Müdürü Nuray Eran; Düzce Üniversitesi’nin “Değer Üreten Üniversite” misyonuyla bölgemize ve ülkemize büyük katkılar sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Parlak’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.