Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BASKI HALLERİ SERGİSİ AÇILDI

Kültür - Sanat 28.02.2024 - 12:38
 

BASKI HALLERİ SERGİSİ AÇILDI

Düzce Üniversitesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Baskı Halleri" Sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.
  Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Baskı Halleri" Sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu. Sergi hakkında bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Günay, Baskı Halleri Sergisi’nin teknik olarak yüksek baskı uygulamalarından biri olan linol baskı üzerine gerçekleştirildiğini ifade etti. Belirlenen içerik dahilinde oyulan linol kalıplarının üzerine matbaa mürekkebi sürüldüğünü ve kalıbın ham bez üzerine yerleştirilerek; baskı presinden geçirildiğini belirten Doç. Dr. Burcu Günay, boya uygulanan alanların, bez üzerinde ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Ham bez üzerine linol baskı tekniği kullanılarak oluşturulan bu serginin, tek kavrama odaklanmak yerine, her bir sanatçının kendi sanat pratiğini baskı dili ile aktardığı üretim süreçlerinin yansımaları olduğunu dile getiren Doç. Dr. Burcu Günay, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti. Oldukça beğeniyle takip edilen Baskı Halleri Sergisi, 8 Mart 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Düzce Üniversitesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Baskı Halleri" Sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

 

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Baskı Halleri" Sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Sergi hakkında bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Günay, Baskı Halleri Sergisi’nin teknik olarak yüksek baskı uygulamalarından biri olan linol baskı üzerine gerçekleştirildiğini ifade etti. Belirlenen içerik dahilinde oyulan linol kalıplarının üzerine matbaa mürekkebi sürüldüğünü ve kalıbın ham bez üzerine yerleştirilerek; baskı presinden geçirildiğini belirten Doç. Dr. Burcu Günay, boya uygulanan alanların, bez üzerinde ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Ham bez üzerine linol baskı tekniği kullanılarak oluşturulan bu serginin, tek kavrama odaklanmak yerine, her bir sanatçının kendi sanat pratiğini baskı dili ile aktardığı üretim süreçlerinin yansımaları olduğunu dile getiren Doç. Dr. Burcu Günay, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti. Oldukça beğeniyle takip edilen Baskı Halleri Sergisi, 8 Mart 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.